Masaj anticelulitic

PENTRU CINE

CE FACE

CE ESTE

Celulita poate sa apara atat in cazul persoanelor slabe cat si in cazul persoanelor cu exces ponderal, in cazul acestora din urma celulita este mult mai vizibila.

Orice persoana poate avea celulita, indiferent de varsta si sex.

De asemenea, persoanele de sex feminin sunt mai predispuse la celulita fata de persoanele de sex masculin - se considera ca celulita afecteaza aproximativ 85 % dintre femei - datorita structurii diferite a tesutului subcutanat si a dispozitiei anatomice a tesutului adipos din hipoderm.

Trebuie facuta o diferenta foarte clara intre celulita care este o afectiune inflamatorie si care trebuie abordata din perspectiva medicala si celulita despre care se vorbeste in estetica, care are cauze comportamentale si care poate fi tratata prin masaj anticelulitic.

Sfat: cu cat se actioneaza prin masaj in stadiul incipient cu atat rezultatele sunt mai bune!

 

Masajul anticelulitic este unul dintre remediile naturale impotriva celulitei, fiind o posibila rezolvare de care trebuie tinut cont.

Masajul anticelulitic influenteaza metabolismul celular si sistemul glandular, printr-un consum accelerat de calorii, eliminarea excesului de apa retinuta in tesut, in scopul scaderii in greutate.

Efectul anticelulitic al masajului este amplificat de folosirea unor creme si produse anticelulitice.

Frecventa si numarul sedintelor de masaj anticelulitic se stabilesc in functie de gradul de celulita si de excesul ponderal al persoanei.

De asemenea, masajul anticelulitic are ca urmare o imbunatatire a circulatiei sangelui, o activare a sistemului venos in scopul eliminarii mai rapide a reziduurilor metabolice acumulate la nivelul celular, un efect de drenaj limfatic local, in acest fel ameliorandu-se si elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate.

Sfaturi:

Pentru mentinerea rezultatelor in timp, trebuie sa se adopte un stil de viata sanatos - activitate fizica sustinuta, regim alimentar sanatos, detoxifierea organismului, consumul de lichide, sauna.

 

Celulita reprezinta depuneri de tesut adipos (grasime) cu repartizare

neuniforma sub piele.

Existenta celulitei se caracterizeaza prin acumularea locala de grasime ceea ce, intr-o prima faza, da pielii un aspect de "coaja de portocala" ( care are diferite grade/stadii de dezvoltare). In stadiile avansate denivelarile pielii devin in ce in ce mai vizibile, grasimile

acumulandu-se in cantitati mari sub forma de noduli.

Pentru a intelege celulita trebuie sa intelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. In unul dintre straturile profunde se formeaza o retea de fibre (colagen) ca o "plasa" in ochiurile careia se "prind" celulele grase - adipocitele.

Pentru a intelege celulita trebuie sa intelegem structura dermului, a pielii. Pielea are mai multe straturi. In unul dintre straturile profunde se formeaza o retea de fibre (colagen) ca o "plasa" in ochiurile careia se "prind" celulele grase - adipocitele.

 

Daca structura colagenului nu are o calitate optima, reteaua formata ("plasa") va avea ochiuri neuniforme iar adipocitele care  vor umple aceste goluri vor da aspectul de celulita.

Cauzele celulitei:

 

- disfunctii hormonale,

- genetic (structura colagenului),

- vascularizatia locala,

- folosirea unor substante care influenteaza negativ

  echilibrul hormonal;

- procese inflamatorii,

- comportament alimentar;

- stil de viata (sedentarismul);

 

COPYRIGHT © 2014 DANA FOLODI • ALL RIGHTS RESERVED