OSTEOPATIA SI MAINILE PANSAMENT

ALE DANIELEI FOLODI

„Osteopatia este o terapie modernă, de diagnosticare şi tratament, ce ne indică imediat tulburările structurale ale corpului: oase, muşchi, organe, ţesuturi, ceea ce înseamnă biomecanica corpului uman. Specialistul osteopat lucrează manual asupra structurii coloanei vertebrale, a coastelor, a osului sacru, a bazinului, asupra muşchilor şi ligamentelor, precum şi asupra organelor interne”, . . .

MASAJUL ORGANELOR INTERNE. SUNA CIUDAT, DAR ESTE INDICAT IN MULTE SITUATII

Deseori se întâmplă să simţim în zona abdominală „ceva ce deranjează „un disconfort, care, aparent, nu are nicio explicație. De aici, pornesc vizitele la medici. Începem cu cel de familie şi continuăm cu specialiştii care ne îndrumă spre investigaţii diverse. E perfect! Dar, în multe astfel de situaţii, rezultatele arată că totul este în regulă şi nu apare nimic deosebit. Din păcate, disconfortul continuă! În partea anterioară a abdomenului, ştim cu toţii . . .

CAT DE GREU TREBUIE SA FIE GHIOZDANUL PENTRU SCOALA?

Durerile de spate la copiii şi ghiozdanul sunt în interdependenţă de multă vreme. Tot mai mulţi copii şi de la o vârstă tot mai mică se plâng de dureri de spate, de greutatea poverii pe care trebuie să o ducă, fizic, cu ei în fiecare zi de şcoală! Un ghiozdan mult prea greu produce o compresie a coloanei vertebrale! Dacă, în încercarea de a duce mai uşor ghiozdanul în spate, copilul se apleacă pre mult în faţă, creează o curbură a coloanei superioare . . .

DRENAJUL LIMFATIC. SUPER METODA PENTRU DETOXIFIEREA ORGANISMULUI

Şi, cu riscul de a ne lungi puţin, începem de la celulă. Fiecare celulă din organism se găseşte într-un lichid în care îşi aruncă deşeurile. Acest mediu, pentru a păstră starea de bine şi funcţionarea perfectă a celulei, trebuie să aibă o compoziţie stabilă. Echilibrul său se bazează pe mecanisme de reglare coordonate de către sistemul limfatic. Acesta colectează surplusul de limfă, care se acumulează în ţesuturi şi îl duce la inimă. . . .

MASAJUL CARE PLACE CEL MAI MULT BEBELUSULUI

Când cel mic plânge din cauza colicilor sau a unor muschi contractați pe care nu știe încă să-i întindă, aveți nevoie de un osteopat. Tratarea cu ajutorul osteopatiei, a bebelușului, reprezintă o ramură a medicinii complementare, folosită de părinți din Franța, Italia sau Germania, de mai bine de 10 ani. Pentru un osteopat, masajul unui bebe poate însemna, în același timp o provocare și o mare plăcere. . . .

OSTEOPATIA. O TERAPIE DE CONFORT PE PARCURSUL CELOR 9 LUNI DE SARCINA

Ai așteptat să fii mamă sau a fost doar o întâmplare fericită? Indiferent de situația în care te afli, trebuie să știi că, atât sarcina, cât și îngrijirea copilului, imediat după naștere trebuie luate foarte în serios. Da, la început este vorba de bucurie, fericire chiar, dar parcă te încearcă și puțină teamă. Cât este de complexă viața pe care urmează să o trăiți împreună? La ce trebuie să aveți mare grijă? Sunteți pregătite să faceți față? . . .

MISTERUL URECHII INTERNE... RESPONSABILA SI PENTRU RAUL DE MASINA

Răul de maşină, ameţelile, vertijul sau migrenele pot fi date uitării dacă acceptați și tratamentul unui osteopat. Pentru că e vremea concediilor, a deplasărilor de lungă durată cu autoturismul, dar şi pentru că mulţi dintre noi suferim de rău de maşină, i-am făcut o vizită Danielei Folodi, unul dintre cei 6 osteopaţi recunoscuţi ai Clujului. Mă aşteptam să aflu lucruri noi, ca de fiecare dată, însă nu îmi imaginam că se poate scăpa de răul de maşină. . . .

MA DOARE CAPUL... CE POT FACE?

Mulţi dintre noi ne confruntăm inexplicabil de des, cu dureri de cap, ceea ce ne obligă la consum de pastile. Suntem convinşi că imediat ce luăm medicamentul care garantează că „ne ia durerea cu mâna”, durerea dispare. De foarte multe ori, însă, acest lucru nu ne ajută, parcă nu se potriveşte cu durerea noastră. Ba chiar persistă zile întregi şi ajungem „să cădem la pat” zile întregi, şi niciun medicament din casă nu ne mai ajută . . .

COPYRIGHT © 2014 DANA FOLODI • ALL RIGHTS RESERVED